sobota, 18 kwietnia 2015

Snowball Cookies (bez glutenu, mleka i jajek)


Rewelacyjne ciasteczka, śnieżne kule. Pięknie wyglądają. Cudownie pachną.
Ciasteczka są delikatne, a smak jest po prostu niesamowity. 
Rozpływają się w ustach ...


Składniki :

300 g masła roślinnego 
100 g cukru pudru
330 g mąki bezglutenowej 
100 g orzechów laskowych można dodać drobinki czekolady gorzkiej 
1 łyżka ekstraktu waniliowego 
dodatkowo cukier puder do posypania ciastek 

Wykonanie :

Masło kroimy na kostkę i wkładamy do miski, dodajemy cukier puder i mieszamy (przy pomocy miksera) aż masło dobrze się połączy z cukrem i będzie puszyste.Dodajemy mąkę, ekstrakt z wanilii i mieszamy. Orzechy mielimy i dodajemy do masy. Mieszamy przy pomocy łyżki. 

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni C formujemy kulki z jednej łyżki masy i układamy na blasze wyłożonej pergaminem. 
Pieczemy 15 - 20 min . 

Studzimy i posypujemy kilkakrotnie cukrem pudrem.

Smacznego :D


2 komentarze:

  1. Super kuleczki, dzisiaj nawet mój tata wspominał ten przepis z jego dzieciństwa ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Borgata Hotel Casino & Spa - KOMV - KM Hub
    Borgata Hotel 여주 출장마사지 Casino & Spa 남양주 출장안마 Guests, especially the ones with disabilities, are able to 파주 출장마사지 play a 울산광역 출장마사지 variety of casino games, including 의정부 출장샵 video poker and craps.

    OdpowiedzUsuń