środa, 7 października 2015

Bezglutenowe ciasto marchewkowe

Bardzo proste i szybkie w wykonaniu ciasto marchewkowe :D

Po prostu uwielbiam ... 



Składniki :

Suche 

3/4 szklanki śmietany roślinnej 
1/3 szklanki oleju ryżowego lub innego 
1 1/2 szklanki drobno startej marchewki 
1/2 szklanki mleka roślinnego ja użyłam migdałowego 
6 łyżek zmielonego sezamu 

Mokre 

1 szklanka mąki bezglutenowej 
1/2 szklanki mąki z cieciorki może być inna 
1/2 szklanka cukru 
1 łyżeczka proszku do pieczenia 
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 
1/2 łyżeczka soli 
2 łyżeczki cynamonu

Wykonanie :

Dokładnie mieszamy składniki mokre i suche. Składniki mokre dodajemy do suchych i jeszcze raz dokładnie mieszamy. 
Przekładamy do formy wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia. 

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy około 30 min.

Smacznego :D


1 komentarz: