piątek, 22 maja 2015

Muffiny bananowe - bez glutenu, mleka i jajek



Składniki :

4 dojrzałe banany 
125 g brązowego cukru 
75 mi oleju kokosowego 
1 łyżeczka pasty waniliowej 
175 g mąki orkiszowej ja dałam mąkę bezglutenową 
szczypta soli 
1 łyżeczka sody 

Wykonanie :

Banany rozdrabniamy na kawałki przy pomocy widelca, dodajemy do nich olej i pastę waniliową.
Do masy bananowej dodajemy mąkę wymieszaną z solą i sodą. Wszystko dokładnie mieszamy. 
Blachę na muffiny wykładamy papierowymi foremkami na muffiny. Wlewamy do nich naszą masę. 
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. i wstawiamy na około 40 - 50 min. Trzeba sprawdzać by muffiny się nie przypaliły.

Smacznego :D



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz