środa, 8 kwietnia 2015

Muffiny czekoladowe z nadzieniem malinowym (Bez glutenu, mleka i jajek)





Składniki :

500 g mąki bezglutenowej
150 g cukru brązowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego
200 g oleju ryżowego lub kokosowego
500 ml mleka sojowego
1 mały słoiczek konfitur malinowych (mogą być też maliny mrożone)



Wykonanie :

W jednej misce mieszamy wszystkie składniki suche, w drugiej mokre. Po wymieszaniu łączymy wszystkie składniki razem i dokładnie przy pomocy miksera mieszamy.

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C.

Formę na muffiny wykładami papilotkami i napełniamy za pomocą łyżki do 1/2 wysokości papilotka.
Teraz dodajemy po jednej łyżeczce konfiturę malonową lub kilka malin. Zakrywamy ciastem.

Muffiny pieczemy około 25 min ale trzeba sprawdzać by nie były za suche.

Smacznego :D





2 komentarze: