Składniki :
500 g mąki bezglutenowej
150 g cukru brązowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego
200 g oleju ryżowego lub kokosowego
500 ml mleka sojowego
1 mały słoiczek konfitur malinowych (mogą być też maliny mrożone)
Wykonanie :
W jednej misce mieszamy wszystkie składniki suche, w drugiej mokre. Po wymieszaniu łączymy wszystkie składniki razem i dokładnie przy pomocy miksera mieszamy.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C.
Formę na muffiny wykładami papilotkami i napełniamy za pomocą łyżki do 1/2 wysokości papilotka.
Teraz dodajemy po jednej łyżeczce konfiturę malonową lub kilka malin. Zakrywamy ciastem.
Muffiny pieczemy około 25 min ale trzeba sprawdzać by nie były za suche.
Smacznego :D
świetne muffiny!
OdpowiedzUsuńDziękuję :D Pozdrawiam
Usuń